keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Raikas ananastorttu

Innostuin eilen aamulla leipasemaan töihin kahville makiaa. Kakku ei näytä kovinkaan houkuttelevalta mutta on namia. Ja helppo tehdä!


Raikas ananastorttu

1 pkt (400g)   murotaikinaa
1 tlk          ananasmurskaa
Täyte:                      
2 dl      vispikermaa
2 dl      rahkaa
1 tlk     ananaspaloja
½ dl      sokeria
2½ rkl    sitruunamehua

-> Sulata taikinalevyt. Piirrä leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm ympyrää. Kauli taikinasta noin 2 mm paksuiset pyöreät levyt.
Valuta ananasmurska hyvin ja levitä murska molempien levyjen päälle. Paista yksitellen 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa toinen levyistä lämpimänä 12 osaan.
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, valutetut ananaspalat, sokeri ja sitruunamehu. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Asettele leikatut torttupalat lomittain kakun päälle.

NAM.
 
Reseptin olen varmaan jostain lehdestä tms. joskus ottanut, mutta tarkasta lähteestä ei ole hajuakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti